Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας - Καλλιρόη Πετροπούλου 2
Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων - Ποδολόγων Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας

Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας - Καλλιρόη Πετροπούλου - Βιογραφικό

  • Πτυχιούχος Ποδολόγος
  • Μέλος Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων – Ποδολόγων
  • Μέλος Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος
  • Πιστοποιημένη Θεραπευτής Ορθονυχίας

H Καλλιρρόη Πετροπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα και είναι μητέρα δύο παιδιών, του Γιάννη και του Δημήτρη. Τελείωσε το Λύκειο Θουρίας και σπούδασε χειρίστρια Η/Υ. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Υπηρέτησε στην Πολεοδομία Καλαμάτας και στη Δημοτική Αστυνομία.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από 23 χρόνια εργασίας στο Δημόσιο τομέα, αρχές του 2017, διότι θέλησε να δώσει όλη την ψυχή της στην επιστήμη της.

Η μεγάλη της αγάπη όμως ήταν η προσφορά στους ανθρώπους και στο πως να απαλύνει τον πόνο στα προβλήματα των ποδιών τους.

Έτσι, αποφάσισε να σπουδάσει πρώτα καλλωπισμό νυχιών και ονυχοπλαστική στη σχολή Creative και κατόπιν ποδολογία στην Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος για 3 έτη, την οποία και ολοκλήρωσε με εξάμηνη πρακτική σε γηροκομεία, άσυλα και νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, τελείωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πιστοποιημένο από τον Υπουργείο Παιδείας) με επιπλέον 2 έτη σπουδών ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, επίσης με εξάμηνη πρακτική άσκηση.

 

Με συνεχή κατάρτιση, εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό, αντιμετωπίζει παθήσεις και ποδολογικά προβλήματα των ασθενών – πελατών, σε εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία. Παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου (διαβητικούς, ψωριασικούς, αιμοροφιλικούς, ρευματοπαθείς) με σύγχρονες τεχνικές θεραπευτικής φροντίδας. Περιπτώσεις δε που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, παραπέμπονται από την ποδολόγο σε ιατρό ανάλογης ειδικότητας.

Αντιμετωπίζει παθήσεις όπως: Διαβητικό πόδι, δερματικές μολύνσεις ποδιών, κάλους, σκληρύνσεις πέλματος, ξηροδερμία ποδιών, υπερκερατώσεις, ραγάδες φτέρνας, μυρμηγκιές, ψωρίαση, ασθένειες και δυσμορφίες νυχιών, όπως υπερπάχυνση, εισχώρηση νυχιών στο δέρμα κ.ά. Επίσης, αντιμετωπίζει επιπλοκές ρευματικού ποδιού, λόγω οστεικών παραμορφώσεων, δυσμορφιών δακτύλων και πέλματος. Παράλληλα, συστήνει την εκτέλεση πελματογαφήματος σε όποιες παθήσεις απαιτείται και χρήση ορθοτικών πάτων ή βοηθημάτων, για άμεση αποφόρτιση και ανακούφιση  των κάτω άκρων.

Είναι εγγεγραμμένη ως ποδολόγος σε δύο Συλλόγους, στο Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας καθώς και στο Σύλλογο Ποδιάτρων Ποδολόγων Ελλάδος.