Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας - Καλλιρόη Πετροπούλου 2
Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων - Ποδολόγων Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας
Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας - Καλλιρρόη Πετροπούλου - Βιογραφικό
 • Μέλος Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος
 • Πτυχιούχος Ποδολόγος από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 • Μέλος Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων – Ποδολόγων
 • Νομιμότητα Λειτουργίας Εργαστηρίου Ποδολογίας
 • Πιστοποιημένη Θεραπευτής Ορθονυχίας ελασμάτων VHO, 3TO και OSTHOLDANS BS SPANGE
 • Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Ορθοπλαστικής Κατασκευής Επιθεμάτων
 • Πιστοποιημένη Ακαδημαϊκή Καθηγήτρια Ποδολογίας με επάρκεια διδασκαλίας εκπαιδευτή ενηλίκων
 • Πιστοποιημένη Νόμιμη Ποδολόγος με απόφαση του ΜΠΑ Νομαρχίας Αττικής
 • Πιστοποιημένη απο το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗΣ
 • Eκπαιδευτρια Σεμιναρίων στον Τομέα Ποδολογίας και στις εφαρμογές αυτής
 • Πιστοποιημένη σε εξειδίκευση δυσμορφίες νυχιών

H Καλλιρρόη Πετροπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα και είναι μητέρα δύο παιδιών, του Γιάννη και του Δημήτρη. Τελείωσε το Λύκειο Ηλιουπόλεως και σπούδασε χειρίστρια Η/Υ. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Υπηρέτησε στην Πολεοδομία Καλαμάτας και στη Δημοτική Αστυνομία.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από 23 χρόνια εργασίας στο Δημόσιο τομέα, αρχές του 2017, διότι θέλησε να δώσει όλη την ψυχή της στην επιστήμη της. Η μεγάλη της αγάπη ήταν η προσφορά στους ανθρώπους και στο πως να απαλύνει τον πόνο στα προβλήματα των ποδιών τους. Έχει σπουδάσει πρώτα καλλωπισμό νυχιών και ονυχοπλαστική στη σχολή Creative και κατόπιν Ποδολογία στην Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος για 3 έτη, την οποία και ολοκλήρωσε με εξάμηνη πρακτική σε γηροκομεία, άσυλα και νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, τελείωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πιστοποιημένο από τον Υπουργείο Παιδείας) με επιπλέον 2 έτη σπουδών ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, επίσης με εξάμηνη πρακτική άσκηση. Συμμετέχει σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια με Πιστοποιητικά Συμμετοχής. Διατηρεί Ποδολογικά Κέντρα στην Καλαμάτα καθώς και άλλα δυο στην Αθήνα στη Λ.Συγγρού και στο Κολωνάκι.

Με συνεχή κατάρτιση, εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό, αντιμετωπίζει παθήσεις και ποδολογικά προβλήματα των ασθενών – πελατών, σε εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία. Παρέχει εκβιομηχανική εξέταση και υποστήριξη σε ασθενείς. Επίσης, παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου (διαβητικούς, ψωριασικούς, αιμοροφιλικούς, ρευματοπαθείς) με σύγχρονες τεχνικές θεραπευτικής φροντίδας. Περιπτώσεις δε που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, παραπέμπονται από την ποδολόγο σε ιατρό ανάλογης ειδικότητας. Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης με αφιλοκερδή σκοπό στο Τμήμα Διαβητικού Ποδιού του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Τζάνειου Πειραιά, σε Κέντρα Αποκατάστασης, στην Ομάδα Ποδοσφαίρου της Καλαμάτας ΠΣ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, σε Αθλητικές Ομάδες της πόλης της και όχι μόνο, στους εργαζόμενους της γνωστής Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, στο Παπαδοπούλειο Papadopoulion House of Hospitality S.A., στο Humans Καλαμάτας,καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης πάλι με αφιλοκερδή σκοπό στο Άσυλων Ανιάτων και Γηροκομείων στην πόλη της Καλαμάτας.

Είναι γνωστή η βοήθειά της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αλλά επίσης και η φιλανθρωπική της δράση σχεδόν καθημερινά, καθώς και η κοινωνική και οικονομική βοήθεια σε συνανθρώπους της σε όλη την Ελλάδα σε στιγμές που αυτοί ήταν πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Είναι παρουσιάστρια-ομιλήτρια σε πολλά σε συνέδρια, ημερίδες καθώς και γνωμοδότρια δημοσιεύσεων άρθρων, εργασιών περί ποδολογικών θεμάτων. Αντιμετωπίζει παθήσεις όπως: Διαβητικό πόδι, δερματικές μολύνσεις ποδιών, κάλους, σκληρύνσεις πέλματος, ξηροδερμία ποδιών, υπερκερατώσεις, ραγάδες φτέρνας, μυρμηγκιές, ψωρίαση, ασθένειες και δυσμορφίες νυχιών, όπως υπερπάχυνση, εισχώρηση νυχιών στο δέρμα και επιδιόρθωση νυχιού χωρίς χειρουργείο με μερική ονυχεκτομή κ.ά. Επίσης, αντιμετωπίζει επιπλοκές ρευματικού ποδιού, λόγω οστεικών παραμορφώσεων, δυσμορφιών δακτύλων και πέλματος. Παράλληλα, συστήνει την εκτέλεση πελματογαφήματος σε όποιες παθήσεις απαιτείται και χρήση ορθοτικών πάτων ή βοηθημάτων, για άμεση αποφόρτιση και ανακούφιση των κάτω άκρων.

Μέλημά της, η προφύλαξη της υγείας των ασθενών, για αυτό και τα Ποδολογικά Κέντρα της είναι εξοπλισμένα και διαθέτουν απολυμαντήρα, ειδικό συρτάρι συντήρησης / φύλαξης εργαλείων με λαμπτήρες UV, απολύμανση με χημικά και αντισηπτικά σκευάσματα πιστοποιημένα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ε.Ε., καθώς και χειρουργικό ιατρικό κλίβανο αποστείρωσης τελευταίας τεχνολογίας Sterilisator 75 MELAG και KLENZ ELFUR CK υποδημάτων. Εξυπηρετεί συνανθρώπους της με τη δυνατότητα να τους προσφέρει τις ποδολογικές της υπηρεσίες κατ’ οίκον.