Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας - Καλλιρόη Πετροπούλου - Κότσι

Ο «βλαισός μέγας δάκτυλος» αποτελεί την πιο συχνή παραμόρφωση του μυοσκελετικού συστήματος.

Το επονομαζόμενο «κότσι», όπως ονομάζεται διαφορετικά η συγκεκριμένη παραμόρφωση, είναι μια διόγκωση στην άκρη του πρώτου μεταταρσίου στην βάση του πρώτου δακτύλου, εκεί που το δάκτυλο ενώνεται με το υπόλοιπο πόδι. Ο πόνος είναι το κυριότερο σύμπτωμα του βλαισού μεγάλου δακτύλου και επιδεινώνεται όταν φοράμε μη κατάλληλα υποδήματα. Ο πόνος μπορεί να αναπτυχθεί στο κέντρο της πατούσας ή κάτω από τα δάκτυλα.

Με την πάροδο της ηλικίας, το πόδι έχει την τάση να απλώνει με αποτέλεσμα το μπροστινό μέρος που αντιστοιχεί στα δάκτυλα να γίνεται φαρδύτερο. Τα στενά παπούτσια δεν επιτρέπουν στο πόδι να απλωθεί κανονικά και για να εξισορροπηθεί η κατάσταση, οι σύνδεσμοι (συνδετικός ιστός) στη βάση του μεγάλου δακτύλου διατείνονται, επιτρέποντας στο μεγάλο δάκτυλο να πάρει μία κλίση προς το δεύτερο δάκτυλο. Ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και άτομα με χαλαρούς συνδέσμους έχουν περισσότερη τάση να αναπτύξουν βλαισό μέγα δάκτυλο. Τέλος, κάποια άτομα έχουν εκ γενετής την τάση να αναπτύξουν κότσια.

Στο Κέντρο Ποδολογίας Καλαμάτας θα βρείτε το διορθωτικό καλτσάκι που κάνει “θαύματα”. Φοριέται σαν απλή κάλτσα και διορθώνει 100% το κότσι του ποδιού.