Το Κέντρο Ποδολογίας Καλαμάτας, με βασική επιδίωξη την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, προχώρησε σε μία νέα συνεργασία με την εταιρία COMEX, φέρνοντας αποκλειστικά στην Καλαμάτα το νέο μηχάνημα πελματογράφου, με σκοπό την αξιολόγηση, διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία στις παθήσεις ποδιών και των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος και κινητικής ανάλυσης βάδισης.

Η χρήση του πελματογράφου ενδείκνυται κυρίως σε περιπτώσεις όπως είναι το κότσι, το διαβητικό πόδι, οι αθλητές, η βλαισότητα, η πτώση μεταταρσίου, το παιδικό πόδι κ.α.

Τα σύγχρονα συστήματα πελματογράφων της COMEX καταγράφουν και αναλύουν την βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και κάνουν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

Το πλεονέκτημα του πελματογράφου είναι ότι δε χρειάζεται καμία ειδική προετοιμασία, ο εξεταζόμενος δεν αισθάνεται τίποτα, δεν υπάρχει πρόσληψη φαρμάκων, η εξέταση είναι σύντομη και οικονομική. Το σημαντικότερο είναι ότι βάσει της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, εξατομικευμένων, ορθωτικών πελμάτων, από εξειδικευμένους επιστήμονες στην ορθωτική θεραπεία του κάτω άκρου. Έτσι, με το κατάλληλο πέλμα δίνεται και η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: